logo payoff
Verpakte- en onverpakte levensmiddelen Smicon
Verpakte- en onverpakte levensmiddelen Smicon
Verpakte- en onverpakte levensmiddelen Smicon

Verpakte- & onverpakte levensmiddelen

Het verwerken van verpakte levensmiddelen is een vorm van recycling die wordt toegepast bij restproducten uit supermarkten en horeca, of bij restproducten, afgekeurde producten of overschotten uit de voedingsmiddelen industrie. Bij de te verwerken verpakte producten moet er gedacht worden aan alle producten van vloeibare levensmiddelen in tetraverpakkingen, tot verpakte groenten in kunststof/plastic tot aan levensmiddelen in glazen of metalen (blik en dergelijke) verpakkingen. 

Onverpakte organische restproducten zijn onder andere afkomstig uit restaurants, supermarkten, de voedingsmiddelen industrie, of de akkerbouw. Voorbeelden van organische producten die door onze klanten uit de recyclingindustrie worden verwerkt zijn: aardappelen, stoomschillen, groente uit groentesnijbedrijven, bakkers- en restaurantafval. 

Deze diversiteit in de levensmiddelenindustrie brengt uitdagingen met zich mee, zoals:

  • Efficiënt scheiden van verpakkingen en inhoud: Van producten in kunststof/plastic en van blik tot glazen potten, de diversiteit aan verpakkingen maakt verwerking complex.
  • Milieuvriendelijke verwerking: Bedrijven willen bijdragen aan een circulaire economie door reststromen terug te laten vloeien in diervoeders of biogas, maar missen vaak de juiste kennis en technologie.

Oplossing van Smicon

Smicon biedt systemen die zowel verpakte als onverpakte levensmiddelen verwerken. Onze technologie maakt het mogelijk om verpakkingen efficiënt te scheiden van de inhoud. Dit zorgt voor een hogere opbrengst organisch product, lagere afvoerkosten van restafval en dat organische reststromen optimaal gereed worden gemaakt voor hergebruik in diervoeder en de biogasindustrie. Dit helpt bedrijven om hun ecologische impact te verminderen en meer waarde uit hun afval te halen.