logo payoff
Redactioneel

Klaar om voedselverspilling in Australië aan te pakken met MECBIO

partner netwerk Smicon australie Mecbio

Smicon is een samenwerking aangegaan met MECBIO, een toonaangevende full-service provider in organisch afvalherstel en recycling in Australië. Samen pakken we de groeiende uitdagingen op het gebied van voedselverspilling in Australië aan door innovatieve, duurzame oplossingen te bieden aan verschillende sectoren.

De expertise van MECBIO omvat het ontwerp en de bouw van kant-en-klare faciliteiten zoals compostering in vaten, anaërobe vergisting, luchtbehandeling en nu ook het uitpakken van voedsel. Dit past perfect bij de missie van Smicon om voedselverspilling om te zetten in waardevolle hulpbronnen. Via deze samenwerking leveren we machines die zowel verpakte als onverpakte levensmiddelen en ander organisch afval verwerken, wat helpt de impact op het milieu te verminderen. Daarnaast biedt MECBIO ook oplossingen voor de voedselproductie-industrie, zoals onze SMIDE-shredders om aardappelen, fruit en groenten te snijden en onze SMIMO-grinders voor het verpulveren van reststromen.

De indrukwekkende klantenlijst van MECBIO omvat afvalrecyclers en andere bedrijven zoals Soilco, SACYR, Western Composting, Repurpose It en meer. Deze organisaties boeken al vooruitgang op het gebied van afvalverwerking en dankzij deze samenwerking kunnen ze hun inspanningen nog verder vergroten met de geavanceerde technologie van Smicon.

 

DE UITDAGING VAN VOEDSELVERSPILLING IN AUSTRALIË

Hoewel de Australische voedselsystemen zeer ontwikkeld zijn en grote hoeveelheden voedzaam voedsel produceren, kost voedselverspilling de Australische economie naar schatting $ 20 miljard per jaar. Australië genereert jaarlijks ongeveer 7,6 miljoen ton voedselverspilling, wat 3% van de broeikasgasemissies van het land oplevert. Als reactie hierop streeft de National Food Waste Strategy van Australië ernaar om voedselverspilling tegen 2030 te halveren, wat de vraag naar efficiënte oplossingen voor afvalbeheer heeft aangewakkerd. De strategie identificeert vier gebieden waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd: beleidsondersteuning, bedrijfsverbeteringen, marktontwikkeling en gedragsverandering.*

Dean Dowie, CEO van MECBIO, deelt zijn enthousiasme over de samenwerking: "We zijn enthousiast om samen te werken met Smicon, een bedrijf dat onze visie op duurzaamheid en innovatie deelt. Samen kunnen we klanten nog efficiëntere oplossingen bieden."

 

INNOVATIE IN AFVALBEHEER STIMULEREN

De toekomst van voedselhergebruik in Australië ziet er rooskleurig uit nu de vooruitgang in recyclingtechnologieën, overheidssteun en het publieke bewustzijn toenemen. Ons partnerschap zal bedrijven en gemeentes helpen bij het implementeren van ultramoderne recyclingsystemen voor voedselverspilling, wat uiteindelijk bijdraagt ​​aan een schonere, duurzamere omgeving.

Joep van Smicon voegt toe: "Door de krachten te bundelen met MECBIO, zetten we onze missie voort om wereldwijd duurzame oplossingen voor voedselverspillingsrecycling te bieden. We willen zowel nieuwe als bestaande klanten in Australië en Nieuw-Zeeland graag ondersteunen met onze nieuwste technologie, dankzij de expertise van MECBIO."

Smicon en MECBIO werken samen aan een duurzamere toekomst door het recyclen van voedselverspilling te bevorderen en de circulaire economie te ondersteunen.

Deel deze pagina